Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

SEITSEMAN_MIESTA

SEITSEMÄN MIESTÄ - TANGOTEATTERIESITYS

Ensi-ilta Louhisalissa Espoon kulttuurikeskuksessa 2013

 

Seitsemän miestä pohjaa Aleksis Kiven romaaniin Seitsemän veljestä ja argentiinalaisen tangon syntyhistoriaan Buenos Airesissa. Jos Aleksis Kivi olisi asunut Argentiinassa, hän olisi kirjoittanut tangoja. Jos veljekset olisivat espanjan siirtolaisia Buenos Airesin satamassa, Juhani olisi Juan Jussi, intohimoinen ja verevä tangolaulaja ja Lauri Argentiinan arolla Pampan villi gaucho.

Tämän ajan lukutaito on sisälukutaito, kyky viedä ja seurata, kyky kuunnella, reagoida ja leikkiä. 1900-luvun alussa Buenos Aires oli siirtolaismiesten kaupunki. Tie harvojen naisten sydämeen kulki tanssin kautta. Miehet tanssivat tangoa keskenään, opettelivat ja loivat askeleita. Eikä kukaan tanssinut naisen kanssa, ennen kun osasi itse hyvin sekä naisen että miehen askeleet. 

Tango on Seitsemän miestä teoksen maailma ja kieli, mutta itse esityksen poikkitaiteellinen tango muodostuu vahvasti myös miesten omasta liikekielestä, visuaalisten elementtien käytöstä, tanssista ja näyttelijäntyöstä. Lopputulos on svengaava kokonaisuus, jossa tango, tanssi, teatteri, nukketeatteri  ja elävä musiikki pulppuavat ja polveilevat yhdessä kuin seitsemän veljestä, pitäen tiukasti yhtä. Teos on myös hulvaton ja absurdi matka ihmisyyteen ja itsensä tuntemiseen. Se on teos rakkaudesta, veljeydestä, ihmisen kaipuusta toisen luokse ja oman tanssiparin löytämisestä.

 

Esiintyjät: Martti Suosalo, Valtteri Raekallio, Benimino Borghi, Sakari Saikkonen, Ishamael Falke, Timo Hakkarainen, Tuomas Mikkola ja Pasi Laurén

Ohjaus ja käsikirjoitus: Elina Lajunen

Musiikin sävellys ja esitys: Duo Milla Viljamaa & Johanna Juhola

Visualisointi: Saija Nojonen ja Elina Lajunen

Äänisuunnittelu: Johannes Laiho

Valosuunnittelu: Saija Nojonen

Koreografia: Työryhmä 

Tuotanto: Työryhmä Nukkehallitus ja Nukketeatterikeskus Poiju.