Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

LASCHICASDELTANGO

LAS CHICAS DEL TANGO

 

Las Chicas del Tango perustettiin vuonna 2000 kun sen jäsenet huomasivat jakavansa suuren intohimon tangomusiikkiin. Sekä argentiinalaiset että suomalaiset tangoklassikot ovat trion käsittelyssä kohdanneet helsinkiläisen tango nuevon urbaanit pyörteet ja vuosien saatossa ollaan luontevasti luisuttu yhä enemmän omien sävellysten pariin eläviä ja kuolleita etäoppi-isiä ja äitejä unohtamatta. 

Yhtyeen musiikkia on kuvattu mm. ilmaisuilla väkevä, mestarillinen, kiihkeä, juovuttava,  ennakkoluuloton, raikas, ilmava, huumaava… Laulaja Kukka-Maarian äänessä on sanottu olevan niin ensimmäisen tyttöystävän ihanuutta, äidin lämpöä, eteeristä keuhkotautista taiteilijatarta kuin femme fatale -synkistelyäkin. Sävyjä ja heittäytymistä ei trio osaa säästellä. 

Kukka- Maaria Ahonen kruunattiin vuonna 2002 tangoprinsessaksi Seinäjoen Tangomarkkinoiden tangolaulukilpailussa. Samana vuonna Johanna Juhola ja Milla Viljamaa voittivat duona kansainvälisen Astor Piazzolla -yhtyemittelön Italiassa (International "Citta di Castelfidardo" Award 2002, Astor Piazzolla Music Section). Viimeistään tämän jälkeen he ovat kuuluneet vankasti Suomen tango nuevon kärkijoukkoon ja suomalaisen tangon korkealle arvostettuihin uudistajiin ja viejiin säveltäen ja esiintyen kansainvälisesti. 

Ensimmäisellä levyllään La Voz Femenina (Texicalli Records 2007) trio keskittyi argentiinan tangoihin joita höystettiin muutamalla omalla sävellyksellä ja sanoituksella.

Vuonna 2012 julkaistun levyn, Tango de Norte a Sur, ohjelmisto on trion säveltämää ja kolmen eri espanjankielisen runoilijan kirjoittamaa. Kokonaisuus syntyi halusta rakentaa siltaa suomalaisen ja argentiinalaisen tangomaailman välille. 

Las Chicas del Tangon pitkäaikainen haave yhteistyöstä tangolegenda Horacio Ferrerin kanssa toteutui kun Ferrer kirjoitti yhtyeelle sävellettäväksi tekstit kolmesta häneen vaikutuksen tehneestä suuresta suomalaisesta: Unto Monosesta, Jean Sibeliuksesta ja Alvar Aallosta. Herra Ferrer vierailee uudella levyllä myös lausujana tekstittämissään kappaleissa. 

Suomalais-bolivialainen laulaja ja runoilija Siboné Oroza taas kirjoitti tekstejä Las Chicas del Tangon toivomista ajankohtaisistakin teemoista kuten äärimmäisyyksiin menevästä nuoruuden tavoittelusta sekä maamme ja ympäristömme vaalimisesta mutta myös esim. aikaa kestävästä rakkaudesta. 

Levyn kolmas lyyrikko argentiinalainen Alfonsina Storni (1892-1938) oli yksi aikansa merkittävimmistä runoilijoista Latinalaisessa Amerikassa. Useat hänen teksteistään ottavat kantaa naisen asemaan miesvaltaisessa yhteiskunnassa. Stornin kuvaukset rakkaudesta ja kuolemasta kiehtoivat trioa syvyydellään ja häneltä mukaan valittiin mm. runot meren ihanasta vääjäämättömästä syleilystä ja arjen riipivistä ihmissuhteista. 

Las Chicas del Tangon levyjen lisäksi Juhola ja Viljamaa ovat julkaisseet kolme duolevyä Piazzolla Passage (Finlandia Records 2003), Mi Retorno (Texicalli Records 2007) ja Tango Diary (Viljamaa/Juhola 2013).