Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

JJTRIO

JOHANNA JUHOLA TRIO

 

JOHANNA JUHOLA (haitarit, accordina)

ROOPE AARNIO (kitara, laulu)

TEEMU KORPIPÄÄ (äänisuunnittelu, samplet)

 

Johanna Juhola Trio esittää Juholan säveltämää fantasiatangoa, jonka keskeisiä elementtejä ovat tango nuevo sekä elektronisen ja akustisen musiikkimaailman yhdistäminen. Genrelle nimen antanut Juholan sävellys Fantasiatango saavutti miljoonien TV-yleisön Suomen ainoiden Euroviisujen avausnumerona 2007.

Monet yhtyeen kappaleista on aikanaan kirjoitettu näyttämöteoksiin ja ne ovatkin kuin pieniä tarinoita. Ontuvasta miehestä, joka kehitti täysin uniikin tangotanssityylin, nykyviestinnän väsyttävyydestä, rakastuneesta navigaattorista ja pienestä täydellisestä hetkestä. Teemu maustaa Johannan ja Roopen akustisten instrumenttien sointia sampleilla ja efektoimalla livesoittoa. Konserteissa trion musisointiin yhtyvät kankaille projisoidut vierailevat artistit ja esim. kloonattujen Johannien orkesteri. 

Tyypillistä triolle on välitön ja hienovarainen musiikillinen kommunikointi, kotoisuuden ja hieman epätodellisten tunnelmien vaihtelu sekä heittäytyvä improvisaatio ja leikkisyys. 

Juhola on puhaltanut pölyjä pois vanhoista käsityksistä harmonikasta instrumenttina ja häntä on kutsuttu kurittomaksi tangoinnovaattoriksi, maailmanmusiikkihelmeksi ja yhdeksi maamme kiinnostavimmista haitarinsoiton uudistajista.

Roope Aarnio on suomalaisen kansanmusiikkikentän käytetyimpiä kitaristeja. Hänen tämänhetkisiä yhtyeitään ovat mm. Suo, Erinin ja Hilja Grönforsin yhtyeet ja Orkestar Bordurka. Hän on yksi Siba Folk Big Bandin johtajista ja opettaa ammattiopiskelijoita Sibelius-Akatemiassa.

Teemu Korpipää on monien projektien äänittäjä, äänisuunnittelija, miksaaja,
rakentelija, audiokonsultti, säveltäjä, muusikko ja improvisoija yhteistyökumppaneinaan mm. Susanna Leinonen, Pekka Kuusisto, Olavi Louhivuori, RinneRadio, Kansallisteatteri, Avanto -festivaali jne.

Johanna Juhola Trio soitti ensikonserttinsa Sveitsissä 2008 ja on sen jälkeen esiintynyt Euroopan maiden lisäksi Japanissa, Meksikossa ja Algeriassa

Trion soittoa voi kuulla levyillä Johanna Juhola: Fantasiatango (2010) ja Johanna Juhola: Fantasiatango 2 (2012).

Kuva Sami Perttilä.

Kuva Sami Perttilä.