Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

ALAKOTILAJUHOLA

TIMO ALAKOTILA & JOHANNA JUHOLA DUO

 

Johanna Juhola (haitarit, sävellys) ja Timo Alakotila (piano, sävellys) edustavat kahta kansanmuusikoiden sukupolvea. He ovat duokokoonpanossaan valinneet syventymisaiheekseen pelimannimusiikin improvisaatiomahdollisuudet. Idea kumpuaa jazzmusiikin improvisaatioperinteen siirtämisestä pelimannimusiikin käyttöön. Ohjelmisto on Timon ja Johannan säveltämää perinnemusiikista ponnistavaa, mutta kappaleen ja tilanteen mukaan eri musiikillisiin suuntiin rönsyilevää fuusiota. 

Timo on maamme kansanmusiikin tärkeimpiä uudistajia ja suunnannäyttäjiä. Hän on mukana noin sadalla äänitteellä muusikkona, säveltäjänä tai tuottajana, tänä vuonna jo yli kymmenellä. Hän on erittäin kysytty yhteistyökumppani niin säveltäjänä, muusikkona kuin opettajanakin. 

Johanna on uudistanut mielikuvaa harmonikasta soittimena ja häntä on kutsuttu mm. harmonikan supersankariksi ja tangon kurittomaksi uudistajaksi. Omaperäinen musiikillinen tuotanto ja yhteistyö niin klassisen kuin jazz- ja konemusiikinkin huippunimien kanssa on tehnyt Johannan tunnetuksi varsinkin maamme rajojen ulkopuolella.

Duon molemmat jäsenet olivat edustamassa Suomen eturivin musiikkituotantoa Helsingissä 2007 järjestettyjen Euroviisujen semifinaalin avaus- ja väliaikanumeroissa, Johanna säveltäjänä ja esiintyjänä, Timo sovittajana ja tuottajana. Muusikot soittavat yhdessä myös kansainvälisesti konsertoivassa Tango-orkesteri Untossa ja Johanna on esittänyt ja levyttänyt Alakotilan säveltämän konserton harmonikalle ja kamariorkesterille. 

Alakotila ja Juhola toteuttavat säännöllisesti luento-demonstaraatioita mm. Sibelius-Akatemian opiskelijoille ja musiikinopettajille kansanmusiikki-improvisoinnista.

Alakotilan ja Juholan soittoa on enää turha lokeroida vain kansanmusiikiksi - silti siitä on kuultavissa myös perinteen syvä tuntemus ja kunnioitus.

Duo on julkaissut levyn nimeltä "Vapaassa Tilassa" ( Texicalli Records 2007). 

 

www.timoalakotila.net