Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Johanna

JOHANNA

Harmonikkataiteilija JOHANNA JUHOLA (s.1978) on musiikin maisteri Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta vuosimallia 2008. Johannan muita instrumentteja ovat accordina, claviola ja miniflyygeli. Johannan musiikki on fantasiatangoa, jossa yhdistyy tango nuevo, skandinaavinen kansanmusiikki ja elektroninen musiikki. Johannaa on arvosteluissa kutsuttu virtuoottiseksi harmonikkamusiikin uudistajaksi ja tangon kurittomaksi innovaattoriksi.

Johannan musiikkia esittävät yhtyeet Johanna Juhola Trio ja Johanna Juhola Reaktori, joissa molemmissa tango nuevo ja live-elektroniikka näyttelevät suurta osaa.
Johannan viimeisin soolokonserttiteos on Johanna Juhola & Imaginary Friends, jossa harmonikansoittoon yhdistyvät kahdelle screenille projisoiduilla videoilla esiintyvät vierailevat artistit tai soivat esineet ja asiat.  Juhola on toiminut muusikkona ja säveltäjänä myös yhtyeissä Duo Milla Viljamaa & Johanna Juhola, Kraft (J. Juhola ja Pekka Kuusisto), Johanna Juhola Trio, Timo Alakotila & Johanna Juhola Duo, Troka, Las Chicas del Tango, Tango-orkesteri Unto ja Spontaani Vire. Johanna on soittanut mm. seuraavien kokoonpanojen ja artistien kanssa Rinneradio, PMMP, Don Johnson Big Band, The Winyls, Tapiola Sinfonietta, Pori Sinfonietta, How Many Sisters, JPP, Lauri Tähkä, Emma Salokoski, Philomela ja KYN -kuorot.

Juhola on säveltänyt musiikkia tanssi-, teatteri- ja sirkusesityksiin mm. Svenska Teaternissa, Uuden tanssin keskus Zodiakissa, Circo Aereo -ryhmässä, meksikolaisessa Triciclo Rojo -klovniteatterissa, Keski-Uudenmaan teatterissa, Q-teatterissa, Med Andra Ord -nykysirkusryhmässä, Tanssiteatteri Hurjaruuthissa, Tanssiryhmä Tsuumissa sekä useissa projektikohtaisissa työryhmissä. Lisäksi hän on säveltänyt elokuva- ja TV-fiktiomusiikkia sekä mm. Eurovision laulukilpailun avausnumeron musiikin keväällä 2007. Yhteistyökumppaneita ovat olleet mm. tanssijat ja koreografit Jussi Väänänen, Katja Koukkula, Topi Tateishi, Jukka Haapalainen, Sirpa Suutari-Jääskö, Katarina Mc Alester, Ari Numminen ja Jorma Uotinen sekä ohjaajat Minna Vainikainen, Virpi Suutari, Miira Sippola, Maksim Komaro, Milko Lehto, Elina Lajunen, Tiina Puumalainen ja Jaakko Saariluoma.

Johanna on esiintynyt Skandinavian ja lukuisten Euroopan maiden lisäksi Japanissa, Kiinassa, Argentiinassa, Yhdysvalloissa, Meksikossa, Algeriassa ja Kanadassa. TV-esiintymisiä on ollut mm. ohjelmissa Tanssii Tähtien Kanssa, Voimala, Kaken Pesula, Huomenta Suomi, Aamu TV, Pitkä kuuma kesä, Nevada, Euroviisut 2007, Bonnier gaala 2009 ja Strada.

Taidemusiikin puolella Juhola on vieraillut esittämällä eri kokoonpanojen kanssa Timo Alakotilan säveltämää konserttoa melodiabassoharmonikalle ja kamariorkesterille sekä Astor Piazzollan säveltämää kamarimusiikkia.

Johanna Juhola on voittanut kansainväliset Astor Piazzolla –kilpailut International Astor Piazzolla Competition 2000 Novjaro-kvintetin kanssa ja International "Citta di Castelfidardo" -award 2002, Astor Piazzolla music section Duo Milla Viljamaa & Johanna Juholan kanssa.

Juholan ensimmäinen soololevy ”Miette” (Texicalli) julkaistiin keväällä 2006 ja toinen "Fantasiatango" helmikuussa 2010. Euroopan maailmanmusiikkitoimittajat äänestivät Fantasiatango -levyn World Music Charts Europe top 20 listalle neljänä kuukautena peräkkäin (touko-elokuu 2010). Myös Johanna Juhola Reaktorin levy Tango Roto Live (Johanna Juhola 2010) oli kyseisellä listalla kuukauden vuonna 2011. Johannan kolmas soololevy "Fantasiatango 2" julkaistiin marraskuussa 2012 ja viimeisin soololevy "Diivan jäljet" vuonna 2017 Suomessa ja 2018 saksalaisella Westpark Music -levymerkillä muualla maailmassa.

Johannan muita levytyksiä ovat mm. Tango-orkesteri Unto: "Kylmä rakkaus" (ARC 2010) ja ”Yön tummat siivet” (ARC 2015), Kraft: " Max höjd" (Texicalli 2009), Duo Milla Viljamaa & Johanna Juhola: ”Piazzolla Passage” (Finlandia Records 2003), ”Mi Retorno” (Texicalli 2007) ja "Tango Diary" (Duo Viljamaa&Juhola 2013), Keystone Cops: ”Just the glow” (Bluelight Records 2006), Troka: ”Raharinki” (Troka 2006), Las Chicas del Tango: "La Voz Femenina" (Texicalli 2007) ja "Tango de Norte a Sur" (ARC Music 2012), Timo Alakotila & Johanna Juhola Duo: "Vapaassa tilassa" (Texicalli 2007), Spontaani Vire: "Korkea kofeiinipitoisuus" (Texicalli 2008) ja Timo Alakotila / Johanna Juhola / Ollitapio Lehtinen / Vox Artis: "Konsertto melodiabassoharmonikalle ja kamariorkesterille" & "Concerto Grosso" (Texicalli 2009).

Näistä Mi Retorno oli Etno-Emma-ehdokkaana vuonna 2008 ja Konsertto melodiabassoharmonikalle ja kamariorkesterille klassisen Emman ehdokkaana 2010.

2016 keväällä Johanna julkaisi ensimmäisen harmonikkasooloteoksia sisältävän nuottikirjansa ”Downshifting - Soolokappaleita melodia- ja standardibassoharmonikalle”. 

Kuva Sami Perttilä.

Kuva Sami Perttilä.