Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

REAKTORI

JOHANNA JUHOLA REAKTORI

 

JOHANNA JUHOLA (haitarit, sävellykset) 

TUOMAS NORVIO (live-elektroniikka) 

MILLA VILJAMAA (harmooni, piano, laulu) 

SARA PULJULA (kontrabasso, laulu, beatbox)

 

Johanna Juhola Reaktori esittää fantasiatangoa, jonka keskeisiä elementtejä ovat tango nuevo sekä elektronisen ja akustisen musiikkimaailman yhdistäminen. Genrelle aikoinaan nimen antanut Juholan sävellys Fantasiatango saavutti miljoonien TV-yleisön Suomen ainoiden Euroviisujen avausnumerona 2007.

Monet yhtyeen kappaleista on aikanaan kirjoitettu näyttämöteoksiin ja ne ovatkin kuin pieniä tarinoita. Ontuvasta miehestä, joka kehitti täysin uniikin tangotanssityylin, kaipuusta aurinkorannalle, nykyhektisyyden väsyttävyydestä, mustasukkaisuudesta ja soittokavereista, joiden kanssa voi tehdä musiikillisista unelmista tosia. Tunnelmat vaihtelevat kamarimusiikillisista folksävyistä onnahtavan biitikkääseen konemusiikkiin ja naivismista virtuoottisiin taidonnäytteisiin. Virtuaalivieraina samplejen muodossa vierailevat niin nostalgiset Carlos Gardel ja Metro-tytöt kuin ruotsalainen räppäri Promoe eikä sovi unohtaa rakastunutta laulavaa navigaattoria. 

Juhola on puhaltanut pölyjä pois vanhoista käsityksistä harmonikasta instrumenttina levyttäen ja konsertoiden ahkerasti eri kokoonpanojen kanssa sekä säveltäen musiikkia näyttämöteoksiin.

Reaktorin kanssa on toteutettu kaksi näyttämöteosta: 2009 Minna Vainikaisen ohjaamassa Tango Roto -nimisessä modernissa tango showssa yhdessä mm. kilpatanssijoiden Jussi Väänänen ja Katja Koukkula kanssa ja 2011 Elina Lajusen ohjaamassa pohjoismaisessa yhteistyöesityksessä The Limits of Tango, joka sisälsi mm. ruotsinkielistä tangoräppiä ja breakdancetangoa. 

Reaktorin soittajat ovat vaikuttaneet mm. yhtyeissä Rinneradio,  Tango-orkesteri Unto, Ulla Tapaninen ja Nasevat Kurtut, Saaga Ensemble, Orkestar Bordurka, Las Chicas del Tango ja Duo Milla Viljamaa & Johanna Juhola . He ovat myös tuttuja mm. Suomen Kansallisteatterin, Musiikkiteatteri Kapsäkin sekä Espoon ja Helsingin Kaupunginteatterin näyttämöiltä. Reaktorin jäsenien työpanos löytyy myös monen nykytanssi-, sirkus- ja elokuvamusiikin takaa.

Reaktori musisoi yhdessä kolmella levyllä: Johanna Juhola: Fantasiatango (Texicalli Records, helmikuu 2010), Johanna Juhola Reaktori: Tango Roto Live (Johanna Juhola, joulukuu 2010) sekä Johanna Juhola: Fantasiatango 2 (Johanna Juhola, marraskuu 2012). 

 

”Omaperäisen ja tuoreen musiikkinsa ja poikkeuksellisen lavakarismansa ansiosta magneettinen Johanna Juhola ja hänen Reaktorinsa on silkkaa herkkua kaikille tangon ja folkin ystäville.”
Craig Macartney, April 2013 (Johanna Juhola Reaktori live at RIch Mix, London)

”Meininkinsä ja ainutlaatuisuutensa takia bändi kuuluu pakko nähdä –kategoriaan kaikille tangofaneille, tai kenelle tahansa, joka arvostaa nerokasta ja taitavaa muusikkoutta.”
Charmaine White, April 2013 (Johanna Juhola Reaktori live at The Stables, Milton Keynes)

"Tämän kurittoman innovaattorin ansiosta tango on saanut ainakin yhden vuosisadan lisää elinaikaa."
Ton Maas, Ode Magazine kevät 2011 (Fantasiatango -levyarvostelu)

"Virkistävä, erilainen, lumoava, nuorekas, maailmanmusiikkihelmi."
Hanne Orrenmaa, Ilkka 8.7.2011 (Johanna Juhola Rekatori: The Limits of Tango -performance review)

"Musiikkia, jossa on Piazzollan juhlavuutta ja Danny Elfrnanin elokuvamusiikin pimeää lennokkuutta."
Suonna Kononen, Karjalainen 22.12.2010 (Tango Roto Live -levyarvostelu)

"Tulee mieleen Saksikäsi Edward, huvipuistot, Buenos Airesin tangosalit, tumma havumetsä ja Peppi Pitkätossu lelu- ja makeiskaupassa."
Risto Haapsamo, Kaleva 25.2.2010 (Fantasiatango -levyarvostelu)

"On lottovoitto mille tahansa esitykselle saada tällainen orkesteri (Johanna Juhola Reaktori) vastaamaan musiikista. Johanna Juhola kuuluu eturivin harmonikkataiteilijoihimme ja on lisäksi karismaattinen lavahahmo."
Tove Djupsjöbacka, Huvudstadsbladet 15.9.2009 (Tango Roto -shown arvostelu)

"Johanna Juholaa on kutsuttu yhdeksi maamme kiinnostavimmista haitarinsoiton uudistajista."
Saara Pakarinen, Me Naiset maaliskuu 2010 (Fantasiatango -levyarvostelu)
 Kuva Sami Perttilä.

Kuva Sami Perttilä.